Nå blir førerkortet digitalt. Det betyr at du ikke lenger vil trenge å ha med deg det fysiske førerkortet når du bare skal kjøre en liten tur, det vil være tilstrekkelig å ha det liggende på mobilen, som de fleste har med seg uansett, sa samferdselsminister Jon Georg Dale i en pressemelding, da vi først omtalte saken i mars.

Dette vil gjøre hverdagen enklere for bilistene, samtidig som myndighetene får mer oppdatert informasjon enn det fysiske førerkortet gir i dag, la han til.

image: Slik blir førerkort-appen

Slik blir førerkort-appen

Supplement til fysisk førerkort

Statens vegvesen har de siste åra utviklet flere digitale løsninger, som gir økt fleksibilitet og tilgjengelighet for brukerne, samtidig som de kan utøve de viktigste oppgavene på en mer effektiv måte.

Og, nå er det altså en digitalisering av førerkortet som står for tur.

Det digitale førerkortet vil være tilgjengelig via for eksempel mobilen din, og vil være et frivillig, gratis supplement til dagens fysiske førerkort.

Det vil altså fremdeles bli utstedt fysisk førerkort, både til de som får førerkort for første gang, og ved fornying. Det fysiske førerkortet må fremdeles tas med ved kjøring i utlandet.

Den tekniske løsningen for det digitale førerkortet blir utviklet for å ivareta hensyn særlig til trygghet, design, brukervennlighet og personvern.

 

Kilde: www.dinside.no