Vi vet at det ikke alltid er lett å finne motivasjon til å øve på teoriprøven. Derfor har vi samlet tips til å hjelpe deg å komme i gang!

Teoriprøven til førerkort klasse B er vanskelig for mange. Og kanskje spesielt for dem som ikke kan norsk så godt. 

Du kan søke om tilrettelagt prøve dersom du har lese- og skrivevansker. 

 

Hvor mange spørsmål har teoriprøven til klasse B og hvor lang tid har jeg på meg?

Teoriprøven på bil består av 45 spørsmål og du kan ikke ha mer enn 7 feil. Du har 90 minutter til disposisjon

Når du får et spørsmål får du flere alternativer, men kun ett svar er riktig.

 

Når kan jeg ta teoriprøven?

Dette varierer fra klasse til klasse. Skal du ha teori i en klasse som har oppkjøring får du lov å ta teorien 6 måneder før du kan avlegge oppkjøringen. Skal du ha førerkortet på bil (Klasse B) kan du ta teorien 6 måneder før du fyller 18 år. 

 

Hvor tar jeg teoriprøven?

Teoriprøven tas på en trafikkstasjon (Statens Vegvesen) og du trenger ikke å bestille tid på forhånd. De fleste trafikkstasjoner har "drop in". Når du kommer dit må du trykke på lapp for “teori” og vente til det er din tur.

 

 

Slik består du teoriprøven - 5 gode råd!

Samarbeid med trafikkskolen fra starten av opplæringen og lær deg teorien samtidig som du tar kjøretimer eller øvelsestimer. Sørg for at du kommer på en trafikkskole som kan tilby et godt undervisningsopplegg for deg. Kontakt gjerne flere skoler slik at du får inntrykk av kvaliteten. Det er lurt og sjekke ut hva som blir sagt om trafikkskolen. På vår nettside er det mulig å læse anmeldelser fra tidligere elever og hvilken opplevelse de har hatt ved skolen. 

(Foreløpig er vår liste oppdatert med trafikkskoler fra de sørligste fylker: Oslo - Akershus - Vestfold og listen vår blir oppdatert løpende slik at vi kan ha landsdekkende rating av trafikkskoler).

Det er lurt å ikke fortelle til andre når du har tenkt å ta teoriprøven, Det er for å ikke legge noe ekstra press på deg

 

 

Tren på alle våre teoriprøver slik at du ikke har noen feil og løs oppgavene flere ganger da sitter det bedre. Repetering bidrar til å øke forståelse for det du leser. Jo flere ganger du får lest gjennom, jo mer forstår du og jo tryggere blir du på din egen kunnskap.

 

 

Kjøp tiilgang til teoriprøver her

 

 

Du har 90 minutter til rådighet til teoriprøven. Det gir deg god tid til å slappe av, tenke deg godt om og ikke svare før du er sikker.

 

  

VÆR OBS! De fleste stryker på teoriprøven fordi de ikke er forberedt. Online teoritest er en god måte å få teoretisk forståelse som også bidrar i den praktiske opplæringen.